قارچ ها (Fungi)

  • همگی یوکاریوت اند.
  • انواع تک سلولی و پرسلولی دارند.
  • بر روی مواد آلی -اجساد- برگها و حتی چرم رشد می کنند.
  • در تجزیه و پوسیدگی مواد نقش دارند.
  • در چرخه ی  مواد نقش دارند.
  • با هاگ تولید مثل می کنند. (*هر هاگ یک سلول است.)
  • پیکر قارچ ها از ریسه(نخینه یا hyphe)  در هم بافته شده ساخته شده است.
  • انواع خوراکی دارند. مثل: قارچ چتری خوراکی
  • انواع بیماری زا دارند. مثل: قارچ کجلی - انگشتان پا - برفک دهان - زنگ گندم
  • انواعی از آن ها آنتی بیوتیک هستند. مثل قارچ پنی سیلیوم که از آن پنی سیلین (Penicillin) بدست آورده می شود.

 

قارچ ها را به سه دسته ی بزرگ تقسیم می کنیم:

 

1. زیگومیکوتا (Zygomycota یا Zygomycet)

کپک نان (کفک نان) در شرایط وجود ماده آلی و رطوبت و گرما بوجود می آید.

 

2.آسکومیکوتا (Ascomycota یا Ascomycet)

*به آن ها قارچ های کیسه ای هم می گویند.(بدلیل قرارگیری هاگ در اندامی به نام کیسه)

 

 

مراحل تولید هاگ(جوانه زدن)

 

 

 

3.بازیدیومیکوتا (Basidiomycota یا Basidiomycet)

قارچ های چتری منابع عظیم پروتئین، مواد معدنی و ویتامین هستند، اما بیشتر قارچ های چتری، سمّی اند. پس هر قارچ چتری که در بیابان یا جنگل ببینیم، نباید بخوریم.

 

همزیستی قارچ با جانداران

1.همزیستی

2.گلسنگ