قارچ ها (Fungi)
- همگی یوکاریوت اند.
- انواع تک سلولی و پرسلولی دارند.
- بر روی مواد آلی -اجساد- برگها و حتی چرم رشد می کنند.
- در تجزیه و پوسیدگی مواد نقش دارند.
- در چرخه ی مواد نقش دارند.
- با هاگ تولید مثل می کنند. (*هر هاگ یک سلول است.)
- پیکر قارچ ها از ریسه(نخینه یا hyphe) در هم بافته شده ساخته شده است.
- انواع خوراکی دارند. مثل: قارچ چتری خوراکی
- انواع بیماری زا دارند. مثل: قارچ کجلی - انگشتان پا - برفک دهان - زنگ گندم
- انواعی از آن ها آنتی بیوتیک هستند. مثل قارچ پنی سیلیوم که از آن پنی سیلین (Penicillin) بدست آورده می شود.
قارچ ها را به سه دسته ی بزرگ تقسیم می کنیم:
1. زیگومیکوتا (Zygomycota یا Zygomycet)
کپک نان (کفک نان) در شرایط وجود ماده آلی و رطوبت و گرما بوجود می آید.
2.آسکومیکوتا (Ascomycota یا Ascomycet)
*به آن ها قارچ های کیسه ای هم می گویند.(بدلیل قرارگیری هاگ در اندامی به نام کیسه)
مراحل تولید هاگ(جوانه زدن)
3.بازیدیومیکوتا (Basidiomycota یا Basidiomycet)
قارچ های چتری منابع عظیم پروتئین، مواد معدنی و ویتامین هستند، اما بیشتر قارچ های چتری، سمّی اند. پس هر قارچ چتری که در بیابان یا جنگل ببینیم، نباید بخوریم.
همزیستی قارچ با جانداران
1.همزیستی
2.گلسنگ
خیلی عالی و کامل بود